Beffen i Vågen

Utlevering av programhefter i Bergen til museer og turistinformasjon er lettest å gjøre til fots. Dersom en skal bevege seg fra Bryggen til Nykirken er det en sjarmerende liten del av byens kystkultur som tøffer utrettelig tvers over Vågen, som kan korte turen – Beffen.

Beffen er en forkortelse for Bergen Elektriske Færgeselskap, og BEF har drevet fergetrafikk over Vågen siden 1894.  Beffen som tøffer over Vågen i dag er fra 1977, og den 12. i rekken. I starten var det fire små ferger som trafikerte Vågen, i dag er det denne igjen. Det  jobbes med å gi Beffen status som Verneverdig, og i følge Riksantikvaren oppfyller Beffen kravene til til å komme på listen over verneverdige fartøy, men statusen er imidlertid ikke på plass ennå. Linda Holmedal er reder og kaptein på Beffen.

Her kan du lese mer om Beffen: http://www.beffenfergen.no/hXGXBowlvU4Y.8.idium 

Beffen kommer lystig tøffende tvers over Vågen
Til kais ved Nykirken. Forsvinnende liten ved siden av den store moderne ruggen.

Den blå lille "Beffen" som i sommerhalvåret tøffer mellom Torget og Akvariet på Nordnes er MF Vågen. MF Vågen kan skilte med høyteknologi til tross for sitt gamle ytre. Diselmotoren er skiftet ut med elektromotor, og planen er at den skal gå på hydrogendrevet brenselcelle fra august.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s