Det blir Håkonarspel i år!

Fitjar kommune feirer 150-årsjubileum som egen kommune i 2010  og skal ha et variert program hele året igjennom.

I september blir det mulighet å få med seg Håkonarspelet – Kongen med gullhjelmen av Johannes Heggland. Spelet tar utgangspunkt i kongsgarden på Fitjar, og innbefatter både intriger, kjærlighet og kamp om kongsmakt mellom Kong Håkon og Eirikssønnene. Det ender med slaget på Fitjar, der Håkon den Gode, Kongen med gullhjelmen, fikk sitt banesår.

Gleder meg, det blir første gangen jeg får se et Håkonarspel under Kystsogevekene, Håkonarspela som var en av grunnpillarene i Kystsogevekene da de ble startet i 1997. Det er tilsammen fem spel som ble skrevet og fremført i hele regionen, men de siste årene har mange av spela ligget brakk.

De nære båndene mellom Håkonarspela og Kystsogevekene gjenspeiler seg i prosjektets navn i oppstartsfasen, da det het Kulturformidlinga Håkon den Gode, navnet ble seinere skiftet til Stiftinga Kystsogevekene.

Kystsogevekene er i dag en stormønstring av kystkutlur, og har mindre preg av soge, men sogespela er der fortsatt, og 3. og 4. september trekker fitjarbuer igjen i vikingklær og viser frem sin historie og bakgrunn. Gullhjelmen til kongen er fremdeles å finne i den 150-år gamle kommunen sitt våpenskold.

Håkonarspelet er en egen stiftelse, og det vil nok ganske sikkert komme mer informasjon om årets oppsettning og planer på disse sidene etterhvert.

http://www.hakonarspelet.no/

Forside program Kystsogevekene1997

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s